1. Home
  2. News
  3. 108 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Ποδηλατοπορεία στη Θεσσαλονίκη στις 22 Απριλίου με σύνθημα «Κάθε πεταλιά, φόρος τιμής»

108 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Ποδηλατοπορεία στη Θεσσαλονίκη στις 22 Απριλίου με σύνθημα «Κάθε πεταλιά, φόρος τιμής»

108 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Ποδηλατοπορεία στη Θεσσαλονίκη στις 22 Απριλίου με σύνθημα «Κάθε πεταλιά, φόρος τιμής»

Ποδηλατοπορεία με σύνθημα: «ΚΑΘΕ ΠΕΤΑΛΙΑ, ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ», διοργανώνει η Ένωση Αρμενίων Αθλητών Θεσσαλονίκης το Σάββατο 22 Απριλίου στις 17:00 μ.μ. με αφορμή τη συμπλήρωση 108 ετών από τη γενοκτονία των Αρμενίων. 

Όπως αναφέρει η Ένωση σε σχετική ανακοίνωση: 

«Φέτος συμπληρώνονται 108 χρόνια από την αποφράδα χρονολογία 1915 που συντελέστηκε η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους , κατά την οποία 1.500.000 αθώες ψυχές εξολοθρεύτηκαν διότι έκαναν το λάθος να γεννηθούν Αρμένιοι ! Το ίδιο λάθος έκαναν και οι αδελφοί μας Έλληνες του Πόντου που μετά από λίγα χρόνια χάσαμε 500.000 εξίσου αθώες ψυχές, από τους ίδιους σφαγείς.

Στα πλαίσια αυτού του γεγονότος, η ΕΝΩΣΗ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Α.Α.Θ.), αποφάσισε να διοργανώσει ποδηλατοπορεία, με ελεύθερη συμμετοχή, και με σύνθημα : «ΚΑΘΕ ΠΕΤΑΛΙΑ, ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ».

Η ποδηλατοπορεία, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, και έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, με ώρα εκκίνησης την 17:00 μ.μ. με σημείο αφετηρίας την Αρμένικη Εκκλησία της πόλης μας (Διαλέτη και Τσιμισκή) με διαδρομή των οδών Τσιμισκή – Πολυτεχνείου- Σαλαμίνος – Λεωφ. Νίκης –
N. Γερμανού- πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. και με τερματισμό στο σημείο εκκίνησης.

Προσκαλούμε λοιπόν, όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σ’ αυτή την ποδηλατοπορεία.

Ευχαριστούμε πολύ τους φορείς της πόλης μας : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, YΠΟΥΡΓ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – τομέας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ, για τη υποστήριξή τους,
καθώς και τους χορηγούς μας :
κατ/μα  ́ ́ΒΙΚΕ ΙΤ ́ ́ -κατ/μα Νεάπολης  ́ ́REVMAPlus ́ ́- KYANA - εκτυπώσεις  ́ ́ΣΕΒΑΣΛΙΑΝ ́ ́,
EΡΤ 3, ΕURO TV, TV 100

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ηλεκτρονικά (για όσους δεν διαθέτουν ποδήλατο) μόνο στο email : info@bikeitrentals.com
( με έκπτωση 30% στον τιμοκατάλογο: με επισήμανση για την αρμένικη ποδηλατοπορεία)»

© 2026 - Livemedia. All Rights Reserved