Βίντεο: Οι υπόγειοι αυτοκινητόδρομοι του Ίλον Μασκ και η λύση στην κυκλοφοριακή συμφόρηση
Πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις μεγαλουπόλεις; Δημιουργώντας «τρισδιάστατους» αυτοκινητόδρομους, απαντάει ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ.
«Για να λυθεί το πρόβλημα της κίνησης στους δρόμους η οποία καταστρέφει την ψυχή, οι δρόμοι πρέπει να γίνουν τρισδιάστατοι, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται είτε ιπτάμενα αυτοκίνητα είτε υπόγειες σήραγγες. Σε αντίθεση με τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, οι σήραγγες είναι αδιάβροχες, δεν φαίνονται και δεν θα πέσουν στο κεφάλι σας», αναφέρει η «Boring Company», μία κατασκευαστική εταιρεία την οποία ίδρυσε το 2016 ο Μασκ.

Η ιδέα έχει ως εξής: Τα υπόγεια τούνελ θα ενώνουν διάφορα σημεία μεγάλων πόλεων. Οι οδηγοί θα εισέρχονται με τα αυτοκίνητα τους σε αυτά τα τούνελ και θα τοποθετούνται σε ειδικές πλατφόρμες πάνω στις οποίες θα ταξιδεύουν στον προορισμό τους σε ελάχιστα λεπτά χωρίς να χρειάζεται να οδηγήσουν.
Η πρώτη σήραγγα έχει ήδη δημιουργηθεί κάτω από ΄ενα τεράστιο συνεδριακό κέντρο του Λας Βέγκας.
Έχει μήκος περίπου τρία χλμ. και διαθέτει τρεις σταθμούς επιβατών. Αποτελείται από πολλά τούνελ όπου μέσα τους υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα Tesla που μεταφέρουν επιβάτες από ΄ενα σημείο του τεράστιου συνεδριακού κέντρου σε κάποιο άλλο:





