1. Home
  2. News
  3. Covid-19: Ήρθαν στην Ελλάδα τα αντιικά χάπια της Pfizer - Ξεκινάει σύντομα η χορήγησή τους

Covid-19: Ήρθαν στην Ελλάδα τα αντιικά χάπια της Pfizer - Ξεκινάει σύντομα η χορήγησή τους

Covid-19: Ήρθαν στην Ελλάδα τα αντιικά χάπια της Pfizer - Ξεκινάει σύντομα η χορήγησή τους

Η Ελλάδα παρέλαβε τα χάπια της Pfizer για ασθενείς που νοσούν με κορονοϊό και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

Μάλιστα, μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης της ταινίας ώστε να ξεκινήσει η χορήγησή τους, όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η πανδημία δεν έχει φύγει, εξακολουθεί να υπάρχει και συνεχίζει να μας απασχολεί, υποστήριξε ακόμη η κ. Γκάγκα. Οι περισσότεροι, όπως είπε, το περνούν ήπια στο σπίτι, καταγράφεται μια μικρή αύξηση των εισαγωγών , αλλά "δεν παύουμε να έχουμε πάνω από 20.000 κρούσματα την ημέρα που συνεχίζει να μας απασχολεί".

Όπως είπε η κ. Γκάγκα, αφενός πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή τη νέα πραγματικότητα και κάθε μέρα πρέπει να προσέχουμε, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και από εκεί και πέρα να βγούμε σε μια κανονικότητα σιγά σιγά προσέχοντας .

"Η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει γύρω μας, δεν έχει φύγει, πρέπει να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία αλλά παράλληλα με προσοχή", τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Τέλος, έδωσε συνοπτικά στοιχεία νοσηλειών για τα δύο χρόνια πανδημίας. Από την αρχή της πανδημίας έχουμε περίπου 170.000 νοσηλείες με covid-19 και παράλληλα έχουμε 2.600.000 νοσηλείες για άλλα νοσήματα, που σημαίνει, όπως είπε η κ. Γκάγκα, ότι η covid μας ταλαιπώρησε πάρα πολύ , αύξησε πάρα πολύ τις ανάγκες σε προσωπικό, αλλά τα πολλά περιστατικά ήταν μη covid.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

© 2026 - Livemedia. All Rights Reserved