Γ. Ιωαννίδης: Στην Ελλάδα ο κορονοϊός έχει πάρει παράταση λόγω προβληματικής διαχείρισης της πανδημίας
Πολλές χώρες έχουν τελειώσει πρακτικά με τον ιό, όπως οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ωστόσο στην Ελλάδα ο κορονοϊός θα πάρει παράταση λόγω της προβληματικής διαχείρισης της πανδημίας, επομένως και αυτό τον χειμώνα θα μας ταλαιπωρήσει ο ιός, υποστήριξε ο. καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης σε συνέντευξή του στο Mega.
«Ο κορονοϊός δεν έχει γίνει πιο επιθετικός για τους νέους, αλλά για να προστατέψουμε πιο αποτελεσματικά τους ηλικιωμένους, το βάρος του κύματος μετατίθεται σε νεότερες ηλικίες. Δεν είναι έντονη στην Ελλάδα αυτή η μετατόπιση. Δεν θα ήθελα ο μέσος πολίτης να νιώσει φόβο ότι πεθαίνουν οι νέοι», είπε ακόμη ο κ. Ιωαννίδης και συνέχισε:
«Το εμβόλιο είναι ένα χρήσιμο όπλο, απλά δεν είναι το μοναδικό. Ο εμβολιασμός έχει το πλεονέκτημα ότι σε προστατεύει από τη σοβαρή νόσο. Αυτό το όφελος υπάρχει ανεξάρτητα ηλικίας, αλλά είναι πιο έντονα ποσοτικά όσο πηγαίνουμε σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ο εμβολιασμός δεν σταματάει το επιδημικό κύμα, όπως φαίνεται και στην Αγγλία».
Ο καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Stanford εξήγησε πως «οι νεκροί θα ήταν λιγότεροι εάν η εμβολιαστική κάλυψη ήταν μεγαλύτερη σε μεγαλύτερες ηλικίες και τους ευπαθείς».
«Μια πανδημία είναι ένας μαραθώνιος, δεν είναι κάτι που κάνουμε με σπριντ, ούτε με βούρδουλα. Κάποια στιγμή σε όλους τους Μαραθώνιους φτάνει το βράδυ και τελειώνει. Στην Ελλάδα πολλοί έχουν μείνει στη μέση του Μαραθωνίου. Είμαστε στην ίδια κοινωνία, όποιος χάνεται, χάνεται για όλους», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.





