1. Home
  2. News
  3. Το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της αγάπης μέσα από την τραγωδία στον Άραχθο

Το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της αγάπης μέσα από την τραγωδία στον Άραχθο

Το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της αγάπης μέσα από την τραγωδία στον Άραχθο

Μια ιστορία που συγκλόνισε την Ελλάδα εκτυλίχθηκε πρόσφατα στην Άρτα, όταν δύο νεαροί, ο 14χρονος Σπύρος και ο 12χρονος Νίσι, έχασαν τη ζωή τους στον ποταμό Άραχθο. Ο Σπύρος, σε μια ηρωική προσπάθεια να σώσει τον φίλο του Νίσι, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, αφήνοντας πίσω του θλίψη αλλά και μια κληρονομιά ζωής μέσω της δωρεάς οργάνων. Οι οικογένειες των δύο παιδιών, μέσα στον αβάσταχτο πόνο της απώλειας, πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα των παιδιών τους, χαρίζοντας ζωή και ελπίδα σε οκτώ συνανθρώπους μας.

Ένα από τα αγόρια που ήταν στην παρέα των δύο παιδιών που πνίγηκαν στον Άραχθο ποταμό στην Άρτα, μίλησε αποκλειστικά στο MEGA και στο Live News. Όπως λέει τα δύο αγόρια μπήκαν μαζί στο ποτάμι και ο 14χρονος Σπύρος κρατούσε τον 12χρονο Νίσι. Σε σημείο πλέον που τα νερά ήταν βαθιά ο 12χρονος φαίνεται να πανικοβλήθηκε και άρχισε να βυθίζει τον Σπύρο. Τότε άρχισαν και οι δύο να παλεύουν με τα νερά μέχρι που εξαντλήθηκαν και βυθίστηκαν.

Παρά τον ανείπωτο πόνο, οι γονείς τους επέδειξαν αξιοθαύμαστη ανθρωπιά και γενναιοδωρία, αποφασίζοντας να δωρίσουν τα όργανα των παιδιών τους. Αυτή η απόφαση, που πάρθηκε σε συνεργασία με τους γιατρούς, έδωσε τη δυνατότητα σε οκτώ ανθρώπους να αποκτήσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μέσω 13 μοσχευμάτων που ταξίδεψαν σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία.

Οι χειρουργοί που αφαίρεσαν τα όργανα των δύο παιδιών που πνίγηκαν στον Άραχθο και εκείνοι που τα τοποθέτησαν στους λήπτες μίλησαν στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με δέος για όσα βίωσαν. 

© 2026 - Livemedia. All Rights Reserved