Χριστουγεννιάτικο παζάρι στη Χ.Α.Ν.Θ. στις 13 & 14 Δεκεμβρίου
Η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, και το Τμήμα Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων Εθελοντών - Σχολή Στελεχών Χ.Α.Ν.Θ. στο οποίο συμμετέχουν 700 έφηβοι – εκπαιδευόμενα στελέχη και 100 εκπαιδευτές – εθελοντές ετησίως, θα οργανώσουν εκδήλωση αμιγώς εθελοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα, αξιοποιώντας στην πράξη όλα όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια της τριετούς εκπαίδευσης τους.
Πιο συγκεκριμένα θα οργανώσουν το Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει η Χ.Α.Ν.Θ. στις 13 & 14 Δεκεμβρίου 2019, ώρες 17:00 – 22:00 & 10:00 – 16:00 αντίστοιχα, στον προαύλιο χώρου του κεντρικού κτιρίου της Χ.Α.Ν.Θ. καθώς και σε αίθουσες εντός του κτιρίου της. Τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών Χ.Α.Ν.Θ.. Το Bazaar διοργανώνεται με την εθελοντική συμμετοχή των μελών, των εθελοντών, των συνεργατών και των εργαζομένων της Χ.Α.Ν.Θ. στο αλληλέγγυο πνεύμα της Οργάνωσης.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται: "Ο βασικός πυλώνας στον οποίο Εθελοντές και Εκπαιδευόμενα Στελέχη επιλέξαμε και φέτος να δουλέψουν, είναι η ενημέρωση, η προώθηση καθώς και η υλοποίηση δραστηριοτήτων, οι οποίοι στόχο έχουν την προβολή προς το κοινό της Θεσσαλονίκης των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης «Ατζέντα 2030», που υιοθέτησε ο ΟΗΕ το Σεπτέμβριο του 2015.
Στο πλαίσιο αυτό, μέσω της εκδήλωσής μας, θέτουμε ως προτεραιότητα να ευαισθητοποιήσουμε και να ευαισθητοποιηθούμε, να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε σχετικά με προβλήματα της σύγχρονης παγκόσμιας πραγματικότητας, όπως η φτώχεια, η πείνα, η υγεία, οι κοινωνικές ανισότητες, η κλιματική αλλαγή και στη συνέχεια να προτείνουμε κάποιες λύσεις τόσο σε ατομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, υιοθετώντας έναν φιλικό προς τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον τρόπο ζωής για μια ζωή, φράση που άλλωστε αποτελεί «λεκτική» απεικόνιση των ιδανικών της Χ.Α.Ν.Θ.
Υπό το πρίσμα μιας θετικής αντιμετώπισης της πραγματικότητας και χωρίς ποτέ να παραμελείται η διασκέδαση, μιας και λεκτικό του Τμήματος αποτελεί η φράση «Μαθαίνοντας να παίζουμε, παίζοντας για να μάθουμε», η εκδήλωση που θα διοργανώσουν οι νεαροί εθελοντές μας, θα αποτελείται από :
συναυλίες με νεανικά συγκροτήματα (από τις 7.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. ημέρα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου).
Πάγκους πώλησης μικροαντικειμένων και λιχουδιών, παιχνίδια, side events, δράσεις και άλλες βιωματικές δραστηριότητες για την ενημέρωση και τη διασκέδαση των επισκεπτών (από τις 5.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ. ημέρα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου & 10:00 π.μ. – 4:00μ.μ. ημέρα Σάββατο 14 Δεκεμβρίου).
Η εκδήλωση απευθύνεται στα μέλη της Χ.Α.Ν.Θ., στα μέλη άλλων εθελοντικών οργανώσεων της πόλης καθώς και στο ευρύτερο κοινό της πόλης.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης ενώ η είσοδος ελεύθερη για το κοινό".





